Здравейте, колата е 166 3.2 със спортни пружини съм и амортисьори билщайн. По-ниска е заради пружините, а това се оказа проблем понеже ходя по черни пътища, баири, качвам бордюри и др.... до момента леко внимателно минавах но взе да ми писва да я нося на ръце и возията си е твърдичка. Ще сменям всичко понеже се оказа че не мога да сменя само пружините трябва и амортисьорите. Идеята е да ме насочите какви качесвени амортисьори да сложа, искам да са меки не твърди и газови ли да са или пак маслени? Също и къде мога да си ги купя както и пружините. Мерси
Известие
Collapse
No announcement yet.
амортисьори и пружини
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщениеЗдравейте, колата е 166 3.2 със спортни пружини съм и амортисьори билщайн. По-ниска е заради пружините, а това се оказа проблем понеже ходя по черни пътища, баири, качвам бордюри и др.... до момента леко внимателно минавах но взе да ми писва да я нося на ръце и возията си е твърдичка. Ще сменям всичко понеже се оказа че не мога да сменя само пружините трябва и амортисьорите. Идеята е да ме насочите какви качесвени амортисьори да сложа, искам да са меки не твърди и газови ли да са или пак маслени? Също и къде мога да си ги купя както и пружините. Мерси
-
Защо не сложиш <03 пружини и стандартните амортисьори от ePer? Ти си с някаква супер спортна комбинация, не си за офроудAlfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри
Comment
-
Използвам темата...
Наскоро смених амортисьорите, всичките, с газови. Поради тази причина не успях да се вредя с парите за нещо по-марково, щото сменях лагер-главина и някои кекерци по окачването. Проблемът го усетих веднага - отпред вдясно колата си остана осезаемо по-мека - и при силов натиск, и при влизане в дупки, слизане от бордюри, че и по дребни неравности усещам лабилността от тази страна в сравнение с твърдото и отривисто стъпване вляво. Ходих на шок-тестер, изклатиха колелетата и казаха че двата морта реагират абсолютно еднакво, демек проблем в амортисьора нямам...Хм. Омекнала пружина? Само тази? Сменявана преди мен с друга? ... Преди не съм усещал нещо конкретно, защото предницата се лашкаше като "Титаник" /един омекнал, другият изтекъл/...
Свалял съм всичко, видимо и силово е в ред, тампонът към чашката е читав, няма омазняване по стержена, няма ход в гнездото...По окачването всичко е сток, проверено, а и симптомите нямат нищо общо с това.
...Не съм обърнал внимание на пружините обаче, конкретно тази. Възможно ли е да има повече умора в едната заради повечето тормоз вдясно ...или просто тази е чупена още в Италия, и е заменена с по-мека?
Ще се радвам да чуя мненията ви, колеги.Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression
Comment
-
И моята е много ниска.Дори не минавам през пряката на блока ми защото има легнал полицай на нея.Три пъти минах през него и трите удари отдолу. Отиди в Тех-ко и питай там за пружини http://www.tech-co.bg/proizvoditeli/lesjofors С такива пружини карам 164-та вече 8-9 години и носят много на бой по дупките и на товарене.Е едната даде фира на м-ла Хемус, но не е болка за умиране.Амортисьори и сложих Монро газови и вече са на над 150000км и не са мръднали,но возията стана много твърда.Здрави са много Монрото, но друса неприятно.
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Пружината /-те/ лесно ще ги сменя. Предпочитам да вози като каруца, но не и да треперя за картера при всяка ситуация.
Целта е да елиминирам амортисьора окончателно като евентуална причина за "клепането" от едната страна. Ако на тестера бяха отчели разлика, щях да правя рекламация /ще гоня Михаля демек/, а в най-лошия случай да се разтоваря още веднъж за друг...белким уцеля читав.
С две думи - твърдостта /степента на компресия в амортисьора/, винаги ли е определяща /или в какви граници/ за еднозначната амплитуда на реагиране, при положение че на въпросния тестер говорим за повърхностни удари, които минимално плъзгат стержена в цилиндъра... А имитиране на по-дълбока неравност-повече ход? Ако има разлика в амплитудата на връщане, не би ли се проявила едва тогава?
/Разсъждавам лаишки, по някаква логика, но "проби-грешки" с финикийски знаци не ми се правят повече/Last edited by silversnake; d.m.y г., 16:46.Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression
Comment
-
Проблема с височината го реших като сложих по големи гуми и направо се родих. От 215/55/16 минах на 215/60/16 сега нямам никакви проблеми, минавам от всякаде много съм доволен и калника се изпълни изцяло няма празнина вече.Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.
Comment
-
Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщениеПружината /-те/ лесно ще ги сменя. Предпочитам да вози като каруца, но не и да треперя за картера при всяка ситуация.
Целта е да елиминирам амортисьора окончателно като евентуална причина за "клепането" от едната страна. Ако на тестера бяха отчели разлика, щях да правя рекламация /ще гоня Михаля демек/, а в най-лошия случай да се разтоваря още веднъж за друг...белким уцеля читав.
С две думи - твърдостта /степента на компресия в амортисьора/, винаги ли е определяща /или в какви граници/ за еднозначната амплитуда на реагиране, при положение че на въпросния тестер говорим за повърхностни удари, които минимално плъзгат стержена в цилиндъра... А имитиране на по-дълбока неравност-повече ход? Ако има разлика в амплитудата на връщане, не би ли се проявила едва тогава?
/Разсъждавам лаишки, по някаква логика, но "проби-грешки" с финикийски знаци не ми се правят повече/Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение...Омекнала пружина? Само тази?...
Comment
-
Boby, логично е така. Чак удари на тампони не съм усетил, качвайки се насам-натам. И като че ли има някакво провисване...на око е трудно обаче, може и да е зрителна измама. Ще направя и опита с помагач.
Да е счупена - едва ли, трябва да е станало с пускането от подемника, а преди няколко дни ги свалях заедно с морта и обстойно огледах, че и с майстор. Просто едната е по-мека /уморена/ от другата, независимо от причината - сменяна и т.н.
Но все така ще се ориентирам към нови пружини. За мен е по-добрия вариант. Естествено ще взема най-високите, като за нашенско.
Благодаря за мненията.Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression
Comment
Comment